در بین ویژگیهای سطح زمین، اطلاعات اقلیمی و آب و هواشناسی از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند؛ چرا که انسان شاید بتواند محدودیتهای ژئومورفولوژیکی را تا اندازهای تعدیل کند و یا مثلا مشکلات اقتصادی را حل کند، اما تغییر شرایط دمایی یا خشکسالی و یا کنترل ریزگردها کار آسانی نیست. بدین جهت شناخت اقلیم و راههای تعدیل و یا تسهیل آن در تمام پروژههای عمرانی و توسعه لازم است.امروزه با استفاده از رایانههای پیشرفته از نظر سرعت وقابلیت ذخیره حجم زیاد دادهها و اطلاعات، وجود نرمافزارهای توانمند سنجش از دور (RS) و سامانههای اطلاعات مکانی (GIS) میتوان محاسبات لازم را با سرعت و دقت بسیار بیشتری انجام داد.
اندازهگیری مستقیم گسترش سطح برف از طریق ایستگاههای برف سنجی معمولاً بسیار پر هزینه است. به علت حساس بودن این ایستگاهها هزینه نگهداری و بازرسی آنها بسیار زیاد است. همچنین از آنجا که تعداد ایستگاههای برف سنجی کم و دارای توزیع و پراکندگی نامناسبی هستند، پتانسیل تولید اطلاعات قابل استفاده وجود ندارد. مهمتر از همه، در فصل سرد و در مناطق دارای بارش برف زیاد، دسترسی به این ایستگاهها بسیار دشوار و حتی در مواردی غیر ممکن است. لذا در شرایط فعلی استفاده کاملاً مؤثری از ایستگاههای برف سنجی صورت نمیگیرد.
امور آب بهمنظور تعیین سطح پیشروی و پسروی برف در حوزههای داخلی و مشترک و نیز تعیین درجه حرارت سطح برف، به استفاده از تصاویر ماهوارهای و سیستم GIS روی میآورد.